Beeld ‘’Pacific’’ van Nic Jonk in Curaçao

Het was een droom van Nic Jonk om het beeld ‘’Pacific’’ aan elk van de vijf oceanen te plaatsen. Nic Jonk maakt bij zijn eerste reis naar Californië in 1983 een ontwerp voor dit beeld.

Uitkijkende over de de immense Pacific Ocean ontstond dit idee als een toonbeeld voor de zorg voor het (zee)milieu en in bijzonder de walvissen. Het beeld toont de walvis en de meermin met boven op de ronde schijf die de zon of aarde symboliseert. Het bronzen beeld van 3.5 meter zal een unieke plek krijgen op een pier bij het Blue Bay resort aan de Atlantische Oceaan op Curaçao. Op uitnodiging van de Stichting Blue Bay Beeldenpark bezochten Annelies en Zeger Jonk het Caribische eiland om de symbolische overhandiging op de uitgekozen plek te realiseren. Zeger Jonk zal als directeur van Nic Jonk BV het beeld schenken aan de Stichting Beeldentuin Blue Bay. De kosten voor o.a het gieten en transport zullen door sponsoring worden gerealiseerd. Sepp Koster CEO van Blue Bay Resort en Jan Gulmans voorzitter en initiatiefnemer van Stichting Beeldentuin Blue Bay zijn belangrijke voortrekkers van dit project. Volgens Sepp Koster zullen straks jaarlijks meer dan honderdduizend mensen het beeld ‘’pacific’’ bezichtigen. Ook zal museum en beeldentuin Nic Jonk het door Nic Jonk beschilderde aluminium object ‘’pacific song’’ van 364 cm schenken aan Stichting Beeldentuin Blue Bay. Nic Jonk maakte dit in 1993 , kort voor zijn overlijden.

In museum en beeldentuin Nic Jonk zal vanaf nu extra aandacht worden besteed aan het ‘’Pacific project’’. Zo zullen er in het atelier van Nic Jonk verschillende studiemodellen in gips, was, en beschilderd gips te bezichtigen zijn. Ook is er een reportage te zien op DVD , waarbij men Nic Jonk bezig ziet aan kleimodel ‘’Pacific”. Museum en beeldentuin Nic Jonk heeft hiervoor speciale openingstijden van 25 januari tot en met 31 maart van vrijdag, zaterdag en zondag van 11-14.00 uur en op afspraak.

Image

Adresgegevens

Museum Nic Jonk
Haviksdijkje 5
1843 JG Grootschermer

Tel:  +31 299 671560

E-mail: info@nicjonk.nl

Veilig online betalen via Mollie
Image