Diana Jones & Arlan Feiles

Diana Jones & Arlan Feiles

Beginnend op 20 oktober 2021 19:30

Bij Museum Beeldentuin Nic Jonk

Categorieën: Muziek


Deze intense singer-songwriter schreef de prachtigste donkere liedjes die hun oorsprong lijken te hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murderballads tot plattelands romantiek, Diana weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murderbalad If I had A Gun bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkers lied Henry Russell’s Last Words recent op.

Verder tourde Diana Jones al met vele grote artiesten als Janis Ian, Mary Gauthier en Steve Earle. In de zomer van 2013 verscheen er een nieuw album van Diana Jones genaamd “Museum of Appalachia Recordings” Dit prachtige stripped down album met nieuwe songs die allen klinken als klassiekers uit de tijd van The Carter Family. Pure schoonheid die doet denken aan het werk van Gillian Welch & David Rawlings. In Uncut Magazine werd haar album uitgeroepen tot Americana album van de maand en kreeg werd beoordeeld met een 9! Diana Jones was in maart 2014 ook te zien in het VPRO TV Programma Vrije Geluiden.

YouTube filmpjes van Diana Jones

  

Voorprogramma Diana Jones:  Arlan Feiles

Arlan Feiles is een singer Songwriter, multi-Instrumentalist en muziekproducer. Hij werd ontdekt door Rock and Roll Hall of Fame producer Tom Dowd. Hij bracht al diverse albums uit die in de VS zeer gewaardeerd werden door de media. Zijn songs zijn te horen in diverse TV programma’s en films o.a ook in de met een Academy award bekroonde film  Dallas Buyers Club, een film die kritiek geeft op de torenhoge prijzen die de farmaceutische industrie durft te vragen. Dit is een onderwerp dat Arlan als mens ook aansprak,  want naast muzikant is Arlan tevens een fanatiek mensenrechten activist. Zo schreef hij al een song over de North Dakota Pipeline. Ook zou je links kunnen horen naar Woody Guthrie , terwijl enkele van zijn andere songs je meer doen denken aan Randy Newman, Bob Dylan of The Band . Zo veelzijdig is Arlan Feiles, een muzikant met catchy liedjes en zowel roots, folk als soul in zijn stem en speelt net zo makkelijk op gitaar als op de piano als ook op diverse andere instrumenten. Afgelopen jaar verscheen What Kind Of World? Een prachtig album dat veel verteld over de toestand in de wereld, de politieke verdeeldheid in de VS, mensenrechten issues maar ook de mooie kleine dingen van dicht bij huis. 

https://youtu.be/oXxdQ7XTaL4, https://youtu.be/G_aUMvQNoCQ 

“Arlan is like a modern Bob Dylan, though he sings a sight better” Tom Dowd-

http://www.arlanfeilesmusic.com/photos

Reserveringen via info@nicjonk.nl of tel. 0299-671560 / 06-53325569

Entreeprijs € 17,50= p.p.