Slide background

Museum & galerie en beeldentuin Nic Jonk

"inspiratiebron voor iedereen" met als doel "Behoud voor de Toekomst"
Slide background

Uniek levenswerk van kunstenaar Nic Jonk

Onze vaste collectie van Nic Jonk (beelden, schilderijen, grafiek, glas en perspexobjecten) .
Slide background

Workshop voor u of uw club bij Nic Jonk

Inspirerend: Schrijven, Schilderen , Filmen, Fotograferen, Tekenen en Beeldhouwen in atelier Nic Jonk, Workshop
Slide background

Varen in de eilandspolder vanaf Nic Jonk

Varen eilandspolder met Frank Klugt of Piet van Marle. Laat u verrassen in het prachtige natuurgebied Eilandspolder. Rondvaart onder leiding van de meestervertellers Piet en Frank.
Slide background
Nic Jonk museum & beeldentuin
In gesprek met Zeger Jonk
Slide background

De collectie olieverfschilderijen Nic Jonk

De schilderijen van vrouwelijke naakten van Nic Jonk hebben een zekere speelsheid. De schilderijen zijn dynamisch.

Attentie! Corona update

Tijdens de lockdown van 19 december tot 14 januari 2022 zijn bestellingen en /of afhalen van replicabeeldjes, kalenders, sieraden, zeefdrukken e.d   mogelijk.

Bel voor een afspraak naar 0299-671560 / 06-53325569 of mail naar info@nicjonk.nl

Replicabeeldjes "NIC JONK"

Beeldjes ‘’dans ‘’’en ‘’levensvreugd’’

GRATIS THUISBEZORGD!!

bestel nu één van de 12 replicabeeldjes van Nic Jonk en ontvang de gratis Nic Jonk kalender 2021. De beeldjes kunnen ook afgehaald worden bij het museum na telefonische afspraak.
BEZOEK ONZE WEBSHOP EN BEKIJK ONZE COLLECTIE REPLICABEELDJES!!

Bestellen via e-mail info@nicjonk.nl

of via tel. 0299-671560 of 06-53325569

Kalender 2022

kalender 2021

De Nic Jonk kalender 2022 is nu te bestellen . Prijs € 17.50.

Te koop op de ‘’open dagen ‘’ zaterdag 27 en zondag 28 november van 12-16.00 uur.

Afhalen in de museumwinkel kan na telefonische afspraak of via info@nicjonk.nl  

Openingstijden

Museum en Beeldentuin Nic Jonk
Haviksdijkje 5
1843 JG Grootschermer.

Openingstijden
Museum en beeldentuin Nic Jonk 7 dagen per week te bezichtigen!!
Het museum en de beeldentuin zijn ruimschoots groot genoeg om de corona maatregelen in acht te nemen en de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.
Graag uw komst telefonisch of per Email aankondigen zodat wij u kunnen inplannen.
U kunt dagelijks reserveren van 10 tot 17.00 uur via 0299 671560 / 06-53325569 of info@nicjonk.nl.
Museum en beeldentuin Nic Jonk viert haar 55 jarig bestaan en toont tot 15 maart 2021 een unieke overzichtstentoonstelling van beelden, schilderijen, tekeningen, aquarellen, keramiek, sieraden, zeefdrukken en glas,&perspex objecten van Nic Jonk.
Tevens een collectie schilderijen van Theo den Boon.

Bezoek na telefonische afspraak mogelijk.
Telefoon 06-53325569

e-mail: info@nicjonk.nl

Entree € 7.50= p.p.
Entree € 11.50= p.p. met rondleiding door museum, beeldentuin en atelier.
(beide zijn inclusief koffie/thee met Schermer Koek)

 

Dagelijks van 9.00 uur tot 20.00 uur is er de mogelijkheid om na telefonische afspraak zeefdrukken , replica's, boekjes, kalenders e.d aan te schaffen en/of op te halen in het museum.

Tevens is het mogelijk om deze artikelen via onze webshop te bestellen.

Vaartochten o.l.v Piet van Marle ( € 11.= p.p) in combinatie met bezoek museum en beeldentuin Nic Jonk


Afhuur van museum en beeldentuin voor receptie, verjaardag , vergadering e.d incl. catering . Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar tel. 0299-671560 Email: info@nicjonk.nl (zie bijlages).

red bather

Nic Jonk ‘red bather’ 150x120 cm olieverf op linnen

 

Bestellen via tel. 0299-671560 of info@nicjonk.nl

Voor aanschaf van een kunstwerk, kalender, boek e.d kunt u ook tijdens de Kerstdagen , na telefonische afspraak, langskomen.

Een leven vol beelden

 

biografie nic jonk

Biografie Nic Jonk. Schrijver Rob Bouber
ISBN 978 90 79915 25 5 Prijs: € 24,95

Lees meer

Boek Nic Jonk - de biografie

JONK – de biografie

Wilgje in de kunstpolder wordt woudreus in beeldhouwersland

Nic Jonk (1928-1994), de beeldhouwer met de meeste beelden in de openbare ruimte in Nederland, heeft een ongelukkige start: als Nic 4 is wordt zijn vader in Schermerhorn overreden door een melkauto. Hij is voortaan de man in het eenoudergezin waarvan de moeder, verhuisd naar Oudkarspel, een kruidenierswinkeltje begint.
Tot zijn 17de helpt Nic zijn moeder; dan trekt hij lopend naar Amsterdam, waar hij op het reclamebureau van zijn oom komt te werken. Hij wordt decorateur bij V&D en bij de Bijenkorf en volgt avondlessen tekenen. Hij is inmiddels getrouwd, heeft kinderen maar het blijft in zijn hoofd hameren dat zijn passie bij het beeldhouwen ligt. En terwijl hij een gezin heeft, volgt hij de dagopleiding aan de Rijksacademie. Studie overdag; werk – ook nog voor De Bijenkorf - ’s avonds.
Na zijn studie krijgt hij al snel opdrachten. Hij krijgt dat voor elkaar omdat zijn gezinssituatie hem noopt om de boer op te gaan.
Dan, inmiddels 1965, is hij het kleinbehuisd wonen en werken in de hoofdstad beu en koopt hij Noord-Hollandse ruimte. De stolpboerderij annex schuren en erf in Grootschermer worden in de loop der jaren verbouwd tot woonhuis, atelier, galerie en, van meet af aan, de beroemde beeldentuin. Er komen veel kunstenaars en bekende Nederlanders. Ook de buren, onder wie Ton Lensink, Kees Brusse, Ard Schenk, Aad Kosto, zorgen voor aanloop uit artistieke of politieke omgeving. Minister presidenten en koningin bezoeken de beeldentuin meermaals, om er gesprekken te voeren of om er van cultuur en polderrust te genieten.
Nic Jonk gaf les aan academies in binnen- en buitenland. Hij was de eerste kunstenaar die jarenlang geheel werd gesponsored door een groot bedrijf. Ook voor andere evenementen en exposities wist Jonk – van aard een bedeesde Schermer boerenzoon – zich toch zo te bewegen dat hij financiële steun vond. Of het nou om brons ging of om de verbouwing van ‘Grootschermer’, ondanks zijn zwakke gezondheid vocht hij als een leeuw voor zijn gezin en zijn kunstenaarsbestaan.
Uit gesprekken met de kunstenaar en met familie, vrienden, collega’s en andere mensen die met hem van doen hadden, komt een bijna onwaarschijnlijk levensverhaal naar buiten over een waarachtig kunstenaar, gedreven tot en met...

Rob Bouber, de auteur van Nic Jonks levensschets, is onder meer oud-kunstredacteur bij de HDC Media-groep, (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Gooi- en Eemlander en Leidse Courant). Eerder schreef hij het enthousiast ontvangen en zeer goed verkochte ‘Gezichten van Noord-Holland’; ‘Het Onbekommerde Leven’ en De Onbevangen Jaren’. Daarnaast schreef hij de kinderboekenserie Karel Cavia en de verhalenbundel ‘Linda Lu en andere lichtvoetige verhalen’. Ook schreef Bouber als columnist voor het maandblad Zin en verhalen voor het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras.

JONK – de biografie. 352 pagina’s met foto’s; Uitgeverij De Liefde, Koedijk. ISBN 978 90 79915 25 5 Prijs: 24,95 euro. Verschijning eerste week juli 2015. Officiële presentatie: 11 juli (verjaardag Nic Jonk en 50-jarig bestaan beeldentuin) in Galerie Beeldentuin Nic Jonk, Haviksdijkje 5, Grootschermer.
De uitgave is mogelijk gemaakt door steun van fondsen, bedrijven en particulieren.