'Water en zon' van Nic Jonk permanent in Nashville

Het beeld 'Water en zon' van Nic Jonk is begin februari onthuld en heeft daarmee een permanente plek gekregen in de tuin van Vanderbilt University in Nashville, Tennessee in de Verenigde Staten.
 
Zeger Jonk. en Armelies Jonk, beheerders van museum en beeldentuin Nic Jonk, in Grootschermer en Coeleen Kiebert, kunstenares en bestuurder van de Stichting Collecties Museum en beeldentuin Nic Jonk reisden mede hiervoor onlangs naar New York om besprekingen te voeren.
Het beeld is aan de Universiteit van Nashville geschonken door Frank Garrison, kunstliefhebber en een zeer succesvol zakenman. Hij is president van Capital Partners in Nashville en bezit bedrijven over de hele wereld. Hij is tevens bestuurder van Museum Frist Centre For Visual Arts in Nashville, Museum D' Orsay in Parijs en zit in het bestuur van de Foundation for Society in Zuid Afrika. Frank Garrison is ook de eigenaar van de grootste collectie Nic Jonk kunstwerken.
 
Zeger en Annelies Jonk waren samen met Ceeleen Kiebert naar het kantoor van Frank Garrison in New York om de lopende promotieactiviteiten rondom het werk van Nic Jonk in Amerika te bespreken.
Frank Garrison zegde daarbij toe om plaats te nemen in het Comité van Aanbeveling van de Stichting museum en beeldentuin Nic Jonk. Deze Amerikaanse zakenman heeft 'Water en zon' geschonken aan de Vanderbilt University en treft momenteel voorbereidingen om beelden van Nic Jonk te schenken aan New Vork (Washington Parc) en de stad Baltimore. Ook heeft hij beelden van Nic Jonk ondergebracht in galerie Stanford Fine Art in Nashville.

Van 'Water en zon' zijn zeven afgietsels gemaakt en deze staan verspreid over de hele wereld. De meest tot de verbeelding sprekende plaatsen zijn: San Gimignano (Italië) Stadspark Rheine (Duitsland) en Nashville USA.

Image
Image

Adresgegevens

Museum Nic Jonk
Haviksdijkje 5
1843 JG Grootschermer

Tel:  +31 299 671560

E-mail: info@nicjonk.nl

Openingstijden

Veilig online betalen via Mollie
Image