Museum

nic jonk museumUniek levenswerk van kunstenaar Nic Jonk

Museum en beeldentuin Nic Jonk in het Noord-Hollandse dorpje Grootschermer werd door de kunstenaar Nic Jonk in 1965 geopend. 50 Jaar later is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren, waar kunst en natuur op onnavolgbare wijze met elkaar samengaan.

Het Museum
Drie keer per jaar wordt er een inspirerende tentoonstelling georganiseerd met diverse gerenommeerde kunstenaars. Kijk op onze agenda voor een overzicht.

Onze vaste collectie van Nic Jonk (beelden, schilderijen, grafiek, glas en perspexobjecten) . Daarnaast wordt er 3x per jaar een expositie gehouden van een externe kunstenaar.

Collectie Opgravingen Kees Box en Greet Jonk-Commandeur

De Beeldentuin
In de beeldentuin in Grootschermer staan kolossale sculpturen, waar de levensvreugde onbekommerd vanaf spat. Het zonlicht werpt mooie patronen van licht en schaduw op de gepolijste huid van brons.

Het Museum en de Beeldentuin in Grootschermer zijn gelegen in het nog ongerepte Noordhollandse polderlandschap, waar de 30 bronzen sculpturen van Nic Jonk, omgeven door wolken, water en wuivende rietkragen prachtig tot hun recht komen.

Het eigen ontwerp van de tuin en de bijzondere beplanting maken het tot een prachtig geheel. In de verschillende zitjes aan de waterkant kunt u genieten van het samenspel van kunst en de natuur. De oorspronkelijke boerderij is in de loop der jaren verbouwd tot een sfeervol museum, met prachtig lichtinval en mooie doorkijkjes naar de beeldentuin.

Nic Jonk
Nic Jonk staat bekend om zijn plastische beeldhouwwerken met rondingen die in brons zijn gegoten. Door heel Nederland staan, in (semi) openbaar bezit, zo'n 250 beelden van hem geplaatst. Maar ook in Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten staan zijn beelden. Geïnspireerd door voorgangers als Maillol, Renoir en Bourdelle staat het vrouwelijk schoon model. Het werk getuigt van respect voor het leven en bezit een ongekende oerkracht, handelt over liefde en vruchtbaarheid en laat opvallend veel vrouwelijke vormen zien.

Rondleidingen
Voor groepen vanaf 10 personen zijn er rondleidingen op afspraak. U krijgt hierbij onder meer uitleg over het ontstaan van de beeldentuin en het museum en in het atelier een uitleg over de creatie van een beeld.

Unieke locatie

Verder kunt u Genieten, Inspiratie opdoen, Ontspannen, Schilderen, Tekenen, Fotograferen, Filmen, Beeldhouwen, Varen, Wandelen, Fietsen, Lunchen, Dineren, naar Muziek Luisteren, Film kijken, Mijmeren, gewoon Zitten in de Tuin aan de Waterkant

Wordt vriend
Museum en beeldentuin Nic Jonk is een familiebedrijf dat al 50 jaar zonder subsidie in stand wordt gehouden. Zoon Zeger en schoondochter Annelies hebben na zijn dood in 1994 zijn levenswerk voortgezet. Door vriend van het museum te worden helpt u ons deze unieke locatie en collectie in volle glorie te behouden.

Museum en Beeldentuin Nic Jonk

"inspiratiebron voor iedereen" met als doel "Behoud voor de Toekomst"

Adresgegevens

Museum Nic Jonk
Haviksdijkje 5
1843 JG Grootschermer

Tel:  +31 299 671560

E-mail: info@nicjonk.nl

Openingstijden

Veilig online betalen via Mollie
Image