Plexiglas

nic jonk plexiglasDe eerste kennismaking met beelden in een polder.
Eind jaren 80 maakte ik al schaatsend tijdens de Eilandspoldertocht kennis met het werk van een kunstenaar die enorme beelden in de polder en zijn tuin had geplaatst. Vol verwondering vroeg ik mij af wie dat zou kunnen zijn.

In het voorjaar van 1993 stapte bij ons bedrijf een bezoeker binnen die met een olijke blik rondkeek in onze toenmalige receptieruimte die tevens min of meer als showroom diende. We gaven elkaar de hand en keken elkaar recht in de ogen
(hij met een flinke bril, ik nog zonder), direct voelden we beiden "het is goed". Vervolgens toonde hij zijn werk in een catalogus, met een schok herkende ik de beelden die in mijn geheugen gegrift stonden. Dit was de man van de beelden in de polder en was bij mij op bezoek !!!!!.
Al snel toonde Nic belangstelling voor producten van plexiglas die in onze showroom aanwezig waren en begon vragen te stellen over de mogelijkheden van het materiaal. Na onze eerste ontmoeting kwam Nic al snel terug met op schaal gemaakte mallen van papier en karton en de vraag of wij een beeld konden maken van 30 mm dik transparant plexiglas. Nadat het eerste beeld gemaakt was, volgden er al snel meer. Schitterend vormgegeven beelden in volledige harmonie met het materiaal.
Nic zijn creativiteit kende bijna geen grenzen meer bij de kennismaking van de verschillende materialen die hij bij ons onder ogen kreeg. Met veel plezier maakten wij nog vele opdrachten in door Nic niet eerder gebruikt materiaal voor zijn vormgeving. Aan inspiratie had Nic geen gebrek, altijd weer nieuwe plannen waar hij uitvoerig over kon spreken, met die onvergetelijke ondeugende en vrolijke blik in zijn ogen.
Op een gegeven moment begon Nic schetsen te maken van toegangspoorten en hekwerken in metaal voor zijn beeldentuin, de schetsen zetten wij om in digitale tekeningen in kleur, zodat hij gemakkelijk bij kon sturen in de vormgeving. Tijdens dit proces openbaarde de ongeneselijke ziekte zich bij Nic. Het eindresultaat heeft Nic helaas niet meer kunnen zien.
We zijn alweer vele jaren verder maar verheugen ons nog steeds te mogen werken voor museum en beeldentuin van de familie Jonk.

ID Lite b.v.

Victor Spits

Adresgegevens

Museum Nic Jonk
Haviksdijkje 5
1843 JG Grootschermer

Tel:  +31 299 671560

E-mail: info@nicjonk.nl

Openingstijden

Veilig online betalen via Mollie
Image