Vriend worden

U kunt museum en beeldentuin Nic Jonk ondersteunen door een jaarlijkse bijdrage te doen van minimaal € 45.= (zie doneerknop).

U steunt hiermee de unieke nalatenschap van de kunstenaar Nic Jonk en helpt mee voor het behoud voor de toekomst.

Doel:  1000 vrienden .

De donaties zullen gebruikt worden voor het achterstallige onderhoud van het museum en de beeldentuin, het organiseren van exposities , concerten, lezingen, reclame&promotie en het instandhouden cq uitbreiden van de collectie kunstwerken van Nic Jonk.   

Beeldhouwer /schilder Nic Jonk startte zijn levenswerk in 1965 op een unieke locatie aan de eilandspolder in Grootschermer.

Vanuit de beeldentuin kan men zijn geboorteplaats Schermerhorn zien liggen.

Een oude , vervallen boerderij en een stuk grond werden geleidelijk omgebouwd tot een paradijselijk plekje waar kunst en natuur op onnavolgbare wijze samengaan.

Alles op eigen kracht;  Nic Jonk ontving nooit subsidie of overheidssteun voor de creatie en instandhouding van zijn levenswerk.

Nic Jonk overleed in 1994. Zijn zoon Zeger zette het beheer van museum en beeldentuin Nic Jonk voort samen met zijn vrouw Annelies.

De financiële crisis vanaf 2008, de coronacrisis vanaf 2020 en de energiecrisis vanaf 2022 hebben grote impact gehad op het behoud en onderhoud van de culturele nalatenschap van Nic Jonk.

Wij zijn trots en dankbaar voor de steun van grootheden als cabaretier Paul van Vliet en meestergitarist Harry Sacksioni die verscheidene Benefietoptredens verzorgden ter ondersteuning van museum en beeldentuin Nic Jonk.

En in 2023 heeft ook de befaamde oud verzorger en fysio van Ajax zich bereid verklaard om ter ondersteuning belangeloos een lezing in het museum te verzorgen. En natuurlijk de (internationale) kunstliefhebbers die werk van Nic Jonk hebben aangekocht waardoor het culturele erfgoed van één van Nederlandse bekendste naoorlogse beeldhouwers in stand kon worden gehouden.

Met het beoogde doel van 1000 donateurs kunnen wij de instandhouding van de culturele nalatenschap van Nic Jonk garanderen.

Steun museum en beeldentuin Nic Jonk door het overmaken van een jaarlijkse donatie en u ontvangt ieder jaar de Nic Jonk kalender en heeft altijd vrij entree.

Tevens krijgen alle ‘’vrienden’’ regelmatig een nieuwsbrief toegestuurd, korting op kunstaankopen en het afhuren van de locatie .

Voor meer informatie bel 0299 671560 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Online donatie

Gebruik dit formulier om online te doneren. Als dit voor iets specifieks is, houd er dan rekening mee dat u dit vermeld in het opmerkingenveld.

1

KIES OF SELECTEER UW BEDRAG

2

U DONEERT ALS GAST

Campagne Vriend worden

3

AFREKENEN

Mollie
Mollie

Adresgegevens

Museum Nic Jonk
Haviksdijkje 5
1843 JG Grootschermer

Tel:  +31 299 671560

E-mail: info@nicjonk.nl

Openingstijden

Veilig online betalen via Mollie
Image